Sposób przygotowania:
Pasztet z cukinii
Marchewkę myjemy i obieramy, cebulę obieramy z łusek a czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu, przekładamy do miski.
Do cukinii ścieramy na tarce o dużych oczkach cebulę i marchewki. Koperek drobno kroimy i dokładamy do pozostałych warzyw z przeciśniętym czosnkiem, mieszamy i dodajemy pozostałe składniki.
Dokładnie mieszamy. Przekładamy masę na pasztet do aluminiowej foremki (sporej), wyrównujemy.
Wkładamy pasztet do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.
Do cukinii ścieramy na tarce o dużych oczkach cebulę i marchewki. Koperek drobno kroimy i dokładamy do pozostałych warzyw z przeciśniętym czosnkiem, mieszamy i dodajemy pozostałe składniki.
Dokładnie mieszamy. Przekładamy masę na pasztet do aluminiowej foremki (sporej), wyrównujemy.
Wkładamy pasztet do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.