Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pasztet Danusi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

domowy pasztet według przepisu mojej mamy

Pasztet Danusi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet Danusi

 

  • 1 kg wołowiny
  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • ½ kg boczku surowego
  • 2 cebule
  • 1 bułka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasztet Danusi
Ugotowane mięso po wystygnięciu zmielić na drobnym sitku. Cebulę parzymy w wodzie, w której gotowało się mięso. Bułkę także moczymy w wodzie z pod mięsa. Następnie oba produkty mielimy i dodajemy do zmielonego mięsa. Wszystko razem mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całą masę przekładamy do foremki i pieczemy jedną godzinę w temp. 180*C.
Pasztet Danusi
na zdjęciu wyrobione mięso do pasztetu..
Pasztet Danusi
mięso przekładamy do blaszki i je układamy
Pasztet Danusi
pasztet wstawiamy do piekarnika i pieczemy
Pasztet Danusi
pasztet wyjmujemy z blaszki dopiero po ostyudzeniu

Tagi:

wołowina