Sposób przygotowania:
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Wody tyle żeby mięso , warzywa były przykryte. Dodajemy przyprawy (ziele, listek, Vegeta). Gotujemy wszystko do miękkości. Mięso drobiowe obieramy od kości, większe kawałki kroimy na mniejsze i podsmażamy. Ziele i listek wyjmujemy. Bułki namaczamy w pozostałym wywarze po mięsie. Ostudzone mięso i warzywa oraz odciśnięte bułki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wszystkie składniki dobrze mieszamy, dodajemy koperek, pieprze, maggi. Jeśli mamy zbyt rzadkie mięso można zagęści bułką tartą. Keksówki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy do ¾ wysokości posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 *C do chwili zarumienienia się wierzchu pasztetu.
Z tej porcji wyszły 2 keksówki średnie
Z tej porcji wyszły 2 keksówki średnie