Sposób przygotowania:
Pasztet drobiowo-wołowy z soczewicą
Umyte mięso gotujemy aż zmięknie, obieramy z kości i skóry.
Włoszczyznę obieramy, myjemy, gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy, kroimy drobno.
Na rozgrzanym smalcu smażymy mięso, po chwili dokładamy cebulę, smażymy na rumiano.
Zawartość patelni miksujemy blenderem.
Do masy mięsnej dodajemy soczewicę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Masę mięsną wykładamy do keksówki, równamy.
Pasztet pieczemy 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st..
Włoszczyznę obieramy, myjemy, gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy, kroimy drobno.
Na rozgrzanym smalcu smażymy mięso, po chwili dokładamy cebulę, smażymy na rumiano.
Zawartość patelni miksujemy blenderem.
Do masy mięsnej dodajemy soczewicę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Masę mięsną wykładamy do keksówki, równamy.
Pasztet pieczemy 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st..
Katiira
Martyna12
Tak ugotowane mięso smażymy aby nadać mu lepszego smaku a rzeczywiście nie napisałam co z warzywami.
"Do masy mięsnej dodajemy warzywa, soczewicę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy."