Sposób przygotowania:
Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia
Wątróbkę umyć,odsączyć i oczyścić z błon i tłuszczu.Cebulę i czosnek pokroić.Na patelni rozgrzać olej,dodać ziele angielskie,liście laurowe,wątróbkę i usmażyć z jednej strony.Watróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Wyjąć z wątróbki ziele angielskie,liście laurowe i przestudzoną wątróbkę z cebulą i czosnkiem zmielić w maszynce z bardzo drobnym sitkiem.Do zmielonej letniej wątróbki dodać masło pokrojone na kawałki,doprawić solą i pieprzem do smaku.Pasztet dokładnie wymieszać,przełożyć do pojemnika i schłodzić w lodówce.Smacznego!
dusia30
Mikrula
kwiatula