eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1719]

Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny pasztet z wątróbek drobiowych.Szybki w przygotowaniu,bo bez pieczenia.

Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia

Składniki:

Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia
Wątróbkę umyć,odsączyć i oczyścić z błon i tłuszczu.Cebulę i czosnek pokroić.Na patelni rozgrzać olej,dodać ziele angielskie,liście laurowe,wątróbkę i usmażyć z jednej strony.Watróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Wyjąć z wątróbki ziele angielskie,liście laurowe i przestudzoną wątróbkę z cebulą i czosnkiem zmielić w maszynce z bardzo drobnym sitkiem.Do zmielonej letniej wątróbki dodać masło pokrojone na kawałki,doprawić solą i pieprzem do smaku.Pasztet dokładnie wymieszać,przełożyć do pojemnika i schłodzić w lodówce.Smacznego!