darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pasztet fasolowo-jabłkowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pasztet fasolowo-jabłkowy na zimno

Pasztet fasolowo-jabłkowy na zimno

Składniki:

Pasztet fasolowo-jabłkowy na zimno

 

  • 100g małej białej fasoli
  • 1 winne jabłko
  • łyżka ziarna sezamowego
  • 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
  • 2 paszteciki DROP
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta otartej skorki z cytryny
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasztet fasolowo-jabłkowy na zimno
Umytą fasolę namoczyć w wodzie, zostawić na noc, następnego dnia ugotować, przestudzić, osączyć.Sezamowe ziarno uprużyć na gorącej patelni. Obrane jabłko zetrzeć na drobnej tarce, dodać paszteciki DROP. Wszystkie składnikidokładnie zmiksować, ciasto ułożyć w pasztetowej formce, wygładzić powierzchnię, przykryć folią, wstawić na noc do lodówki. Smacznego.