zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pasztet mięsno-jarzynowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet idealnie nadaje się na święta.

Pasztet mięsno-jarzynowy

Składniki:

Pasztet mięsno-jarzynowy

 

  • tartej bułki, mała bułka, 1 łyżka kaszy manny, 1 łyżka masła, sol, pieprz, kolendra

Sposób przygotowania:

Pasztet mięsno-jarzynowy
Mięso umyć, posolić, włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz i dusić, podlewając wodą. Warzywa i cebulę oczyścić, umyć, podzielić na kawałki, dodać do mięsa i dusić razem. Kiedy mięso miękkie- zemleć razem z jarzynami i namoczoną w mleku bułką. do zmielonej masy dodać sos z gotowanego mięsa i warzyw, jajka, kaszę mannę i przyprawy. Wymieszać, uformować rulon, ułożyć w formie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Zapiec w piekarniku. Kroić w plastry, kiedy zupełnie ostygnie.
Smacznego