Sposób przygotowania:
Pasztet mięsny
, za to do garnka z cebulą wrzucamy umytą i oczyszczoną wątróbkę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyciągamy wątróbkę i wrzucamy pokrojoną na duże kawałki bułkę - czekamy aż będzie miękka. Mięso i bułkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i przyprawiamy - po jednej łyżce: pieprzu, gałki, imbiru i majeranku. Dodajemy 3 żółtka z jajek i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka lekko ubijamy i dodajemy do masy, po czym znowu mieszamy. Całość przekładamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35-40 minut w temperaturze 160-170 stopni. Później wyciągamy pasztet z formy, gdy ostygnie, możemy podawać.
evita0007
Kajoza
faktycznie :((((((
zbynio12342