Sposób przygotowania:
Pasztet mięsny delikatny
Mięso z królika dzielę na kawałki i razem z podgardlem, gotuję z warzywami do miękkości. Ugotowane wyciągam i studzę. Wątróbkę wkładam do gorącego wywaru z mięs i parzę około 15 minut.
Mięsa i wątróbkę odstawiam do wystudzenia. W przecedzonym rosole, moczę bułki. Mięso z królika obieram z kości i kroje na mniejsze kawałki , boczek i wątróbki tak samo, następnie mielę w maszynce do mięsa ( najdrobniejsze sitko) .
Do masy mięsnej dodaję przyprawy i 6 żółtek, całość dokładnie mieszam. Białka ubijam na sztywno i mieszam z masą. Foremki smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą.
Piekę w 180 st C 70 minut.
Mięsa i wątróbkę odstawiam do wystudzenia. W przecedzonym rosole, moczę bułki. Mięso z królika obieram z kości i kroje na mniejsze kawałki , boczek i wątróbki tak samo, następnie mielę w maszynce do mięsa ( najdrobniejsze sitko) .
Do masy mięsnej dodaję przyprawy i 6 żółtek, całość dokładnie mieszam. Białka ubijam na sztywno i mieszam z masą. Foremki smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą.
Piekę w 180 st C 70 minut.
Magdalena88
reanja
zbysiowa