Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pasztet z królika babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Z tego przepisu wyszło mi dwie foremki pasztetu, foremka podłużna i foremka babka. Pasztet jest bardzo smaczny

Pasztet z królika babka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z królika babka

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z królika babka
Podzielone mięso z królika opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Warzywa obrać, opłukać dodać razem z przyprawami i cebulą do mięsa, gotować do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać podgardle i wątróbkę, gotować. Wyjąć mięso, ostudź , a następnie oddziel mięso od kości. Bułki namoczyć w wywarze mięsnym, odcisnąć. Królika , wątróbkę i podgardle oraz bułki zmielić dwa razy w maszynce do mięsa. Dodać do masy jajka, przyprawy, wymieszać. Wyrób masę, przełóż do dwóch form wysmarowanych tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec godzinę w temp. 180°C
Pasztet z królika babka
Królik z warzywami zalany wodą podczas gotowania
Pasztet z królika babka
Mięso z królika wątróbka i podgardle ugotowane i ostudzone
Pasztet z królika babka
Zmielone mięsa z bułkami i masa mięsna została doprawiona
Pasztet z królika babka
Do wysmarowanych foremek przełożono masę mięsną