Sposób przygotowania:
Pasztet na gęsich podrobach
Żołądki zalać wodą dodać ziele angielskie i gotować około godziny. Po godzinie dołożyć kawałek łopatki i gotować dalej…a po kolejnym 20 minutach na krótką chwilę wrzucić do gotowanego mięsa wątróbki.Wyjąć mięso i podroby z wywaru a potem ostudzić. Bardzo dokładnie zmielić, mięso, żołądki i wątróbkę. Na tarce zetrzeć cebulę i dodać do mięsnej masy razem z jajkiem, bułką i gęsim smalcem. Doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem a potem odstawić w chłodne miejsce na ok. 30 minut. Po wyjęciu z lodówki wymieszać, sprawdzić smak, jeśli trzeba doprawić i dopiero wówczas przełożyć do foremek. Ponieważ ja korzystałam z małych foremek- pasztet piekł się około 20-25 minut w temperaturze 210 stopni.