Sposób przygotowania:
Pasztet pieczarkowy
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli, solimy i dusimy do miękkości i odparowania. Przekładamy do blendera, dodajemy śmietanę i koniak - miksujemy na gładki pasztet.
Kokilki do zapiekania smarujemy masłem, uzupełniamy pasztetem, oprószamy majerankiem i papryką mieloną.
Naczynka ustawiamy w dużym naczyniu do zapiekania, uzupełniamy wodą i pieczemy w kąpieli wodnej przez 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Całość przykrywamy folią aluminiową odkrywając je na ostatnie 10 minut.
Kokilki do zapiekania smarujemy masłem, uzupełniamy pasztetem, oprószamy majerankiem i papryką mieloną.
Naczynka ustawiamy w dużym naczyniu do zapiekania, uzupełniamy wodą i pieczemy w kąpieli wodnej przez 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Całość przykrywamy folią aluminiową odkrywając je na ostatnie 10 minut.
Di bloguje
Konczi
Musze przyznać CI rację :) Pycha!