Sposób przygotowania:
Pasztet po królewsku
Twarożek wymieszać z olejem,mlekiem,posolić,dodać mąkę i proszek do pieczenia,wyrobić i odstawić na kilka minut.Cukinie i marchew oczyścić i pokroić w słupki,świeży tymianek drobniutko posiekać.Cebulę pokroić w kostkę.Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem,4łyżkami bułki tartej i warzywami,doprawić pieprzem,chili i solą,z masy uformować delikatnie spłaszczony bochenek.Ciasto ponownie wyrobić 1\3ciasta odłożyć,resztę rozwałkować na placek w kształcie formy do pieczenia,wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej resztą tartej bułki formy i uformować wysoki rant.Wyłożyć na ciasto farsz i przykryć rozwałkowanym pozostałym ciastem.Wierzch posmarować żółtkiem,i piec w 200:C ok.godz.żeby pasztet się nie przypalił przykrywamy go pod koniec pieczenia pergaminem.