iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pasztet z gęsi i królika

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet nie zawsze musi być tłusty i wykonany z resztek. Mój przepis zawiera pełnowartościowe smaczne składniki. Dlatego bardzo chętnie zajada się nim cała rodzina.

Pasztet z gęsi  i królika

Składniki:

Pasztet z gęsi i królika

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z gęsi i królika

ETAP 1:

Królika luzyjemy z mięsa i kroimy na małe części, gęsinę kroimy na kawałki. Mielimy obydwa mięsa z pieczarkami i cebulą, wyrabiamy dokładnie, dodajemy przeciśnięty czosnek, 1 łyżeczkę papryki, majeranek oraz rozmaryn. Solimy i pieprzymy. Do masy dodajemy trochę wody i wsypujemy bułkę. Wyrabiamy dokładnie.

Przekładamy masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy pasztet przez 90 minut w temp 170 stopni pod przykryciem. 20 minut przed wyjęciem zdejmujemy przykrycie i posypujemy papryką.

Zostawiamy w piekarniku do resztę czasu w tej samej temperaturze.