Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Pasztet warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet warzywny wegetariański to doskonały dodatek do dań, dodatek do kanapek lub jako osobna przystawka.

Pasztet warzywny

Składniki:

Pasztet warzywny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet warzywny
Cebulę pokroić w półplasterki, papryki pokroić w kostkę, cukinię pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Do garnka wlać 5 łyżek oleju, dorzucić warzywa, smażyć 40 minut, w razie konieczności podlać wodą.

Marchewkę zetrzeć na tarce, dorzucić do warzyw po 15 minutach gotowania pozostałych warzyw. W międzyczasie ugotować 1 torebkę ryżu.

Do miski przełożyć usmażone warzywa, ryż, przyprawy, fasolę białą bez zalewy, wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub rozbić ubijakiem do ziemniaków.

Do pasty wbić 3 całe jajka i dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystko dokładnie wymieszać. Pasta ma rzadką konsystencję.

Masę przełożyć do formy (wedle upodobania, u mnie 2 foremki o pojemności 500 ml). Piec 80 minut w temperaturze 180 stopni.