angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Pasztet wieprzowy zapiekany.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasztet doskonale smakuje z cwikłą lub sosem tatarskim. Świetny na wielkanocny stół

Pasztet wieprzowy zapiekany.

Składniki:

Pasztet wieprzowy zapiekany.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowy zapiekany.
Wątróbkę pokroic, cebulę zeszklic na maśle, dodac wątróbkę, zasmażyc razem i ostudzic. Mięso poddusic kilka minut następnie gdy przestygnie razem z wątróbką, słoniną(150g) zmielic w maszynce do mięsa. Do mięsa wsypac pomysł na kotlety mielone i wbic jajka, doprawic solą, pieprzem i gałką. Naczynie do pieczenia wyłożyc pozostałą słoniną pokrojoną w plastry. Wyłożyc masę mięsną. Na wierzch można równiez położyc kilka plastrów słoniny. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180stopni i piec 60minut. Podawac na zimno.