goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasztet z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasztet jest bardzo smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam wersje pasztetu z serem żółtym i z pieczarkami.

Pasztet z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Cebulę (dodałam pół na pół z czerwoną cebulą) drobno siekamy i podduszamy na maśle. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach lub miksujemy. Następnie odciskamy z nadmiaru soku. Łączymy z cebulą. Dodajemy bułkę tartą, przyprawy, żółtka, ubitą z białek pianę. Pasztet pieczemy około 1 godzinę w 190 stopniach. Pasztet odstawiamy na około 1 godzinę by stężał.
Pasztet z cukinii
Cebulę drobno siekamy i podduszamy na maśle
Pasztet z cukinii
Cukinię odciskamy z nadmiaru soku i łączymy z cebulą
Pasztet z cukinii
Dodajemy ubitą z białek pianę i delikatnie mieszamy
Pasztet z cukinii
Pasztet pieczemy około 1 godzinę w 190 stopniach