Pasztet z daktylami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny pasztet na święta lub na rożne uroczystości .

Pasztet z daktylami

Składniki:

Pasztet z daktylami

 

  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
  • 1,5 kg szynki wieprzowej
  • 4 marchewki 1 por średni
  • 2 bułki 3 jajka
  • 200 gram daktyli
  • sól pieprz liście lubczyku, koperek suszony, owoc jałowca ,kolendra,cebula suszona

Sposób przygotowania:

Pasztet z daktylami
Mięso gotujemy pod koniec gotowania dodajemy warzywa, po ugotowaniu wszystkie składniki mielimy przez maszynkę. Bułki wcześniej moczymy i wyciskamy dodajemy do zmielonego mięsa warzyw oraz jajka ,daktyle też mielimy ,dodajemy przyprawy do smaku wszystko dokładnie mieszamy .Wkładamy do dwóch foremek , jednorazowych lub zwykłych wąskich wkładamy do piekarnika na 40 do 50 minut ,w temperaturze 170 lub 180 stopni .