Sposób przygotowania:
Pasztet z daktylami
Mięso gotujemy pod koniec gotowania dodajemy warzywa, po ugotowaniu wszystkie składniki mielimy przez maszynkę. Bułki wcześniej moczymy i wyciskamy dodajemy do zmielonego mięsa warzyw oraz jajka ,daktyle też mielimy ,dodajemy przyprawy do smaku wszystko dokładnie mieszamy .Wkładamy do dwóch foremek , jednorazowych lub zwykłych wąskich wkładamy do piekarnika na 40 do 50 minut ,w temperaturze 170 lub 180 stopni .
MagdaMM
aż dostałam zadyszki.Mam więc prośbę taką samą jak Edytaha.
edytaha
mnich
Witam to jest przepis ,nie lekcja czy klasówka , z języka polskiego ,wystarczy zobaczyć wasze nazwy ,poprawna polszczyzna .
edytaha
Jeszcze raz powtarzam, to nie nazwa, tylko nick. Proponuje się zapoznać z tymi zwrotami. Czy Ty masz coś wspólnego z klerem, ze nadałeś sobie nick "mnich"? A przepisy, powtarzam to po raz drugi, mają być pisane zgodnie z regulaminem. Przepis napisany jednym ciągiem bez kropek, przecinków i innych znaków powszechnie używanych w języku polskim, nie jest przepisem, tylko niezrozumiałym słowotokiem. Jeśli wstawiasz te słowotoki tylko dla punktów, to obiecuję, ze zwrócę na Ciebie uwagę moderatorów. Pozdrawiam.
Acha, i jeszcze jedno - składniki wpisuje się jeden pod drugim, a nie obok siebie - w panelu użytkownika jest na ten temat wyraźna informacja.
zewa
A przepis piszemy w języku polskim, tak ? Czyli wypada pisać poprawnie a nie się wymądrzać.