asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Pasztet z fasoli.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobry sposób na obiad zamiast tradycyjnej pieczeni

Pasztet z fasoli.

Składniki:

Pasztet z fasoli.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z fasoli.
fasolę umyć, namoczyć w przegotowanej wodzie przez noc. Każdy gatunek w osobnym naczyniu. Nastepnego dnia gotować w tej wodzie wraz z obrana cebulą i szczyptą soli. Następnie przetrzeć ugotowaną fasolę przez gruby cedzak i doprawić gałką muszkatołową. Brytfankę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą, następnie na przemian układamy białą i ciemną fasolę warstwami.posypać całość bułką tartą, na wierzch położyć kawałeczki masła, polać rozrobionymi widelcem jajkami. Piec do zbrązowienia ok 45 min.