lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet z filetu pangi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet z filetu pangi :-)

Pasztet z filetu pangi

Składniki:

Pasztet z filetu pangi

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z filetu pangi
Filety z pangi wrzuć do osolonej wody i podgotuj do miękkości lub duś na parze,następnie zmiksuj je z białym serem,żółtkami jaja,posiekaną natką pietruszki oraz kromkami chleba bez skórki.Dodaj sok z jednej cytryny i przyprawy do smaku.Na sam koniec dodaj ubitą pianę z białek.Masę wyłóż do formy na keks posmarowanej masłem,piecz w 200 st przez 30 minut następnie po ostygnięciu wstaw do lodówki.

Tagi:

sery chleb ser