Sposób przygotowania:
Pasztet z indyka bez pieczenia
Mięso opłukać, osuszyć i przełożyć do garnka. Dodać liść laurowy, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, sól i świeży majeranek. Wlać szklankę wody, zagotować i dalej gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie. Lekko przestudzić, a następnie usunąć kość.
Mięso przełożyć do rozdrabniacza i rozdrobnić. Wlać roztopione masło, dodać świeżo mielony kolorowy pieprz i suszony majeranek. Całość jeszcze przez chwilę miksować, aż pasztet będzie aksamitnie gładki.
W razie potrzeby pasztet doprawić do smaku i ponownie krótko zmiksować.
Mięso przełożyć do rozdrabniacza i rozdrobnić. Wlać roztopione masło, dodać świeżo mielony kolorowy pieprz i suszony majeranek. Całość jeszcze przez chwilę miksować, aż pasztet będzie aksamitnie gładki.
W razie potrzeby pasztet doprawić do smaku i ponownie krótko zmiksować.