Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Pasztet z jajek i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet z jajek i pieczarek, czyli idealny dodatek do kanapek zamiast wędlin oraz jako dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek.

Pasztet z jajek i pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z jajek i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z jajek i pieczarek
Pieczarki zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Cebule pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebule podsmażyć na oleju, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz czosnek. Przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pieczarek.

2 białka ubić na sztywno, dodać do pieczarek, dodać również 2 żółtka, majonez, musztardę, szczypiorek, pietruszkę, sól oraz pieprz. Wymieszać, przelać do keksówki wyłożonej papierem, Piec w 180 stopniach około godziny.

Podawać schłodzone.
Pasztet z jajek i pieczarek
Pieczarki i cebule podsmażyć na oleju, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz czosnek.
Pasztet z jajek i pieczarek
Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pieczarek.
Pasztet z jajek i pieczarek
2 białka ubić na sztywno, dodać do pieczarek.
Pasztet z jajek i pieczarek
Wymieszać, przelać do keksówki wyłożonej papierem, Piec w 180 stopniach około godziny.