ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Pasztet z łososiem ani

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet podawać pokrojony w plastry

Pasztet z łososiem ani

Składniki:

Pasztet z łososiem ani

 

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 300 g ziołowego serka Philadelphia
  • 250 g wędzonego łososia
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • 1 puszka groszku konserwowego

Sposób przygotowania:

Pasztet z łososiem ani
Z kapusty wytnij głąb i obierz główkę z pierwszych,twardych liści.Resztę z blanszuj w lekko osolonym wrzątku lub bulionie.Liście ułóż ciasno na folii spożywczej,tak,by zachodziły na siebie.Przygotuj farsz:serek i łososia przełóż do miski.Zmiksuj blenderem,dopraw pieprzem i otartą skórką z cytryny.Masę wymieszaj z zielonym groszkiem i rozsmaruj ją grubą warstwą na liściach kapusty.Następnie zwiń w ciasny rulon.Pasztet zabezpiecz folią spożywczą i przełóż do wąskiej blaszki.Przykryj kawałkiem tektury,obciąż i wstaw na dobę do lodówki.