Sposób przygotowania:
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju.
Obrane z kości mięso (razem ze skórami) mielimy w maszynce lub wrzucamy do rozdrabniacza.
Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
W dużej misce łączymy zeszkloną cebulę z mięsem i warzywami. Dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, namoczone i odciśnięte bułki oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.
Obrane z kości mięso (razem ze skórami) mielimy w maszynce lub wrzucamy do rozdrabniacza.
Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
W dużej misce łączymy zeszkloną cebulę z mięsem i warzywami. Dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, namoczone i odciśnięte bułki oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.