PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Pasztet z selera 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasztet jest pyszny, wart zrobienia

Pasztet z selera 5

Składniki:

Pasztet z selera 5

 

  • 1 kg obranego selera

 

  • 2 cebule

 

 

  • 2 kostki grzybowe knorr

 

 

  • 1 szklanka wody

 

  • 6 jaj

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z selera 5
Seler starkować na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać , pokroić w drobną kosteczkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, kostki grzybowe, masło, szklankę wody. Zagotować. - gotować przez godzinę. Wystudzić.Do zimnej masy wbić 6 jaj i wsypać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do keksówki. Piec w piekarniku przez 1 godz. w temperaturze 150 stopni, następnie zwiększyć do 180 stopni i piec jeszcze przez 30 minut. Użyłam keksówki o wymiarach 35x10

Tagi:

tarta seler