Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pasztet z wątroby wieprz. po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Podawać do pieczywa.

Pasztet z wątroby wieprz. po węgiersku

Składniki:

Pasztet z wątroby wieprz. po węgiersku

 

  • 1 kg wątroby wieprzowej
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • szczypta mielonych goździków
  • 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
  • 1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątroby wieprz. po węgiersku
Wątrobę i boczek ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Zmielić trzy razy w maszynce do mięsa, stosując sito pasztetowe. Dodać przyprawy i musztardę. Dokładnie wymieszać. Schłodzić.