justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Patelnia smaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zostały mi z poprzedniego obiadu udka więc je wykorzystałam do tego dania.

Patelnia smaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Patelnia smaku

 

Sposób przygotowania:

Patelnia smaku
Mięso oddzielamy od kości. Kroimy w mniejsze kawałeczki. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojone w cienkie plasterki obrane wcześniej ziemniaki. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Podlewamy odrobiną wody. Dusimy do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie. Papryka powinna puścić sok. Dodajemy posiekaną pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Patelnia smaku
Etap 1kroimy mięso
Patelnia smaku
Etap 2obieramy i kroimy ziemniaki
Patelnia smaku
Etap 3dusimy
Patelnia smaku
Etap 4dodajemy paprykę