teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Patisony królewskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wspomnienie lata w czasie zimowych chłodów

Patisony królewskie

Składniki:

Patisony królewskie

 

  • kilka małych patisonów
  • cebula
  • marchewka
  • ziele angielski,ziarenka pieprzu,listki laurowe,gorczyca
  • czosnek
  • Zalewa:
  • 10% ocet spirytusowy
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Patisony królewskie
Umyte patisony wkładamy do wcześniej umytych i wyparzonych słoików. Marchewke kroimy w plasterki a cebule w piórka. Do patisonów wsypujemy po kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego i gorczycy a także po 3 listki laurowe. Dodajemy kilka plasterków marchewki i cebulkę oraz ząbek czosnku. Zalewę przydotowujemy w proporcji: 5 porcji wody:1 porcja cukru:1 porcja octu.Dosalamy do smaku.Wrzącą zalewamy nasze patisony. Słoiki pasteryzujemy.

Tagi:

patison