Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pęczak z grochem na wędzonce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i pożywne danie na codzienny obiad!

Pęczak z grochem na wędzonce

Składniki:

Pęczak z grochem na wędzonce

 

  • 50dag.pęczaku,
  • 2szkl.łuskanego grochu,
  • 50dag.wędzonych żeberek,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • por,
  • kawałek selera,
  • listek laurowy,
  • 10dag.wędzonej słoniny,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pęczak z grochem na wędzonce
Osobno zalać pęczak 7szkl.wody,a groch 4szkl.wody.Moczyć przez noc,a potem ugotować w tej samej wodzie.W trzecim garnku udusić żeberka oraz obrane i pokrojone warzywa w niewielkiej ilości wody z listkiem laurowym oraz solą i pieprzem,miękkie składniki potrawy połączyć,wymieszać o polać stopioną wędzoną słoniną ze skwarkami.

Tagi:

groch pęczak