Sposób przygotowania:
Pęczak z warzywami
Szklankę kaszy pęczak ugotować na sypko w osolonej wodzie, u mnie 2 i 1/3 szklanki wody.
Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i razem z pieczarkami zetrzeć na tarce o grubym oczku.
Na dużej patelni zeszklić posiekaną cebulę, dodać marchewkę i pieczarki, doprawić, podsmażyć kilka minut i wsypać pęczak, wymieszać i podsmażyć około 10 minut.
Smacznego :)
Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i razem z pieczarkami zetrzeć na tarce o grubym oczku.
Na dużej patelni zeszklić posiekaną cebulę, dodać marchewkę i pieczarki, doprawić, podsmażyć kilka minut i wsypać pęczak, wymieszać i podsmażyć około 10 minut.
Smacznego :)