Sposób przygotowania:
Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i dusimy kilka minut.
Następnie dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy, posiekaną natkę pietruszki oraz łyżkę jogurtu naturalnego. Dodajemy także kaszę ugotowaną al dente w osolonej wodzie. Mieszamy danie, przyprawiamy do smaku i smażymy jeszcze 2-3 minuty.
Nakładamy na talerze i oprószamy startym na tarce żółtym serem.
Następnie dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy, posiekaną natkę pietruszki oraz łyżkę jogurtu naturalnego. Dodajemy także kaszę ugotowaną al dente w osolonej wodzie. Mieszamy danie, przyprawiamy do smaku i smażymy jeszcze 2-3 minuty.
Nakładamy na talerze i oprószamy startym na tarce żółtym serem.