Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie pęczotto z dodatkiem pieczarek, kukurydzy, papryki oraz posiekanej natki pietruszki to dobry pomysł na lekki obiad.

Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką

 

Sposób przygotowania:

Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i dusimy kilka minut.

Następnie dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy, posiekaną natkę pietruszki oraz łyżkę jogurtu naturalnego. Dodajemy także kaszę ugotowaną al dente w osolonej wodzie. Mieszamy danie, przyprawiamy do smaku i smażymy jeszcze 2-3 minuty.

Nakładamy na talerze i oprószamy startym na tarce żółtym serem.  
Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką
Wrzucamy na patelnię kukurydzę odsączoną z zalewy.
Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz łyżkę jogurtu naturalnego.
Pęczotto z pieczarkami, kukurydzą i papryką
Dodajemy także kaszę ugotowaną al dente w osolonej wodzie.

Tagi:

danie kasza