Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem
Skrzydełka umyłam, wrzuciłam do garnka, zalałam wodą. Po zagotowaniu sciągnęłam szumowinę i na małym ogniu dalej gotowałam. Dodałam ziele angielskie i listki laurowe. Warzywa umyłam, obrałam i dodałam do wywaru wraz z gałązką lubczyku. Chwilę gotowałam, około 15 minut.
Dodałam ryż i gotowałam dotąd aż będzie miękki, następnie sparzone pomidory obrałam ze skórki, zmiksowałam i dodałam do zupy.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam trochę smietany 30% i pokrojoną natkę pietruszki.
Dodałam ryż i gotowałam dotąd aż będzie miękki, następnie sparzone pomidory obrałam ze skórki, zmiksowałam i dodałam do zupy.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam trochę smietany 30% i pokrojoną natkę pietruszki.