AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Zupa pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjna zupa pomidorowa, którą chyba każdy z nas lubi. Przepyszna zarówno z makaronem jak i z ryżem.

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki:

Zupa pomidorowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ryżem
Skrzydełka umyłam, wrzuciłam do garnka, zalałam wodą. Po zagotowaniu sciągnęłam szumowinę i na małym ogniu dalej gotowałam. Dodałam ziele angielskie i listki laurowe. Warzywa umyłam, obrałam i dodałam do wywaru wraz z gałązką lubczyku. Chwilę gotowałam, około 15 minut.

Dodałam ryż i gotowałam dotąd aż będzie miękki, następnie sparzone pomidory obrałam ze skórki, zmiksowałam i dodałam do zupy.

Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam trochę smietany 30% i pokrojoną natkę pietruszki.