Pędy bambusa w zielonym sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na rozgrzaną patelnię wlać olej, podgrzać go Dymkę pokroić w pół-talarki, imbir i szpinak posiekać. Ryż

Pędy bambusa w zielonym sosie

Składniki:

Pędy bambusa w zielonym sosie

 

  • 2 szklanki pędów bambusa
  • 1 szklanka szpinaku
  • 1 dymka
  • 1 szklanka ryżu
  • Mały korzeń imbiru
  • Pół szklanki bulionu lub wywaru warzywnego
  • 3 łyżki oleju
  • Sól – do smaku

Sposób przygotowania:

Pędy bambusa w zielonym sosie
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, podgrzać go



Dymkę pokroić w pół-talarki, imbir i szpinak posiekać.



Ryż ugotować.



Wrzucić na olej dymkę, imbir i szpinak – razem podsmażyć przez ok. 2 min.



Na patelnię wrzucić pędy bambusa

Całość zalać bulionem, doprawić do smaku

Tak przyrządzone pędy bambusa podawać z ryżem

Tagi:

ryż szpinak