Sposób przygotowania:
Pejzanka - pyszna zupa :)))
1) Do garnka z wodą wrzucić udko z kurczaka i zagotować, 2) Kiedy woda z udkiem zacznie się gotować, należy zmniejszyć gaz oraz wrzucić marchewkę, seler, ziemniaki, korzeń pietruszki i por oraz liście laurowe i ziele angielskie i zasypać 2 łyżki wegety, 3) Gotować na małym gazie do momentu kiedy warzywa będą miękkie, następnie wlać sok pomidorowy i dodać kapustę, 4) W momencie gdy kapusta będzie miękka, w kubku umieścić śmietanę i mąkę i dokładnie wymieszać zawartość kubka, 5) Do kubka z wymieszaną mąką i śmietaną dolewać stopniowo gorący wywar z garnka, ciągle mieszając, 6) Otrzymaną mieszaninę przelać z kubka do garnka i wymieszać - w ten sposób zabielimy zupę, 7) Do zupy nasypać pieprzu, soli i papryki wg uznania oraz wcisnąć czosnek, 8) Na koniec wsypać do zupy koperek i pietruszkę. Smacznego !!!
yola
tadpiotr