zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka majonezowo-śmietanowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Dobrym dodatkiem do obiadu będzie surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów odpowiednio doprawiona i ładnie udekorowana

Pekinka majonezowo-śmietanowa

Składniki:

Pekinka majonezowo-śmietanowa

 

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 500 g pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku czosnkowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 150 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki majonezu kieleckiego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Pekinka majonezowo-śmietanowa
Kapustę poszatkować, wrzucić do miski. Obraną i umytą cebulę oraz umyte pomidory pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać pokrojony szczypiorek i natkę. Na koniec dodać majonez, śmietanę i doprawić pozostałymi przyprawami do smaku.