Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pekinka ostro-słodka :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Delikatny smak kapusty pekińskiej ,, przełamany „ ostrością rzodkwi i słodkością pomarańcza .

Pekinka ostro-słodka :

Składniki:

Pekinka ostro-słodka :

 

  • 1 szklanka pokrojonej w cienkie paseczki kapusty pekińskiej
  • ½ szklanki utartej na tarce jarzynowej ( grube oczka ) białej rzodkwi
  • ½ dużego pomarańcza ( obrany , oczyszczony z białych włókien ) pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Pekinka ostro-słodka :
Kapustę i rzodkiew wsypać do miski i wygnieść rękami by puściły sok i zmiękły. Dodać pomarańcz , olej , majonez , musztardę i wymieszać .Doprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem .