Sposób przygotowania:
Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym
Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Jabłko umyć, osuszyć, wydrążyć gniazdo nasienne. Zetrzeć na grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać posiekaną bazylię i pokrojony w kostkę czosnek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos wlać do surówki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pekinka-w-sosie-czosnkowo-bazyliowym-141160.jpg)
![Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pekinka-w-sosie-czosnkowo-bazyliowym-141161.jpg)