motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pekinka z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka jest smacznym dodatkiem do obiadu

Pekinka z rzodkiewką

Składniki:

Pekinka z rzodkiewką

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 3 rzodkiewki
  • 1 cebula czerwona
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pekinka z rzodkiewką
Oczyszczoną kapustę drobno szatkujemy. Delikatnie solimy i odstawiamy. Obraną cebulkę kroimy. Do pokrojonej cebulki dajemy oliwę z przyprawami i mieszamy. Umytą rzodkiewkę kroimy w pół kółka. Pomidora na mniejsze cząsteczki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy, dodajemy jogurt i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem odstawiamy na chwilę, aby składniki dobrze się połączyły.