zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

nasza ulubiona surówka z kapusty pekińskiej

Pekinka ze śmietaną

Składniki:

Pekinka ze śmietaną

 

  • 600 g kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 400 ml gęstej śmietany 12%
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku

Sposób przygotowania:

Pekinka ze śmietaną
Kapustę poszatkować. Obraną i umytą cebulę pokroić w kostkę. Jabłka umyć i zetrzeć razem ze skórką. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać śmietanę i przyprawy do smaku i wymieszać.