Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pekińska z czerwonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka obiadowa z czerwoną cebulą, papryką i pomidorem.

Pekińska z czerwonymi warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekińska z czerwonymi warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z czerwonymi warzywami
Kapustę posiekać, marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć i oczyścić, pokroić w kosteczkę lub małe paseczki i dodać do miski z resztą składników, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ok. 3 łyżki soku z cytryny i niewielką ilość oleju, wymieszać składniki.
Pekińska z czerwonymi warzywami
Kapustę posiekać, a pomidora, cebulę i paprykę pokroić.
Pekińska z czerwonymi warzywami
Etap 2