anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Pekińska z kawałkami sera pleśniowego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i bardzo szybka przekąska.

Pekińska z kawałkami sera pleśniowego.

Składniki:

Pekińska z kawałkami sera pleśniowego.

 

  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 duży pomidor
  • 100 g sera pleśniowego camembert

 

  • sos:
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki wody
  • szczypta bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta tymianku
  • kilka kropel octu jabłkowego

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z kawałkami sera pleśniowego.
Kapustę pekińską należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na pół i pokroić w paski. Pomidora należy dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Do shakera wlewamy trzy stołowe łyżki oleju, następnie dolewamy trzy stołowe łyżki wody, wsypujemy szczyptę bazylii i szczyptę tymianku, dodajemy kilka kropel octu jabłkowego, dodajemy obrany ze skórki i przeciśnięty przez praskę czosnek, zamykamy shakera i dokładnie wstrząsamy. Kapustę i pomidorki należy wrzucić do misy, polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać. Na wierzch sałatki należy ułożyć plasterki sera pleśniowego. Smacznego :)

Tagi:

sery sosy ser