KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Pekińska z nutką bazylii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pekińska z nutką bazylii.

Pekińska z nutką bazylii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekińska z nutką bazylii

 

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z nutką bazylii
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy dość drobno, oprószamy szczyptą soli i wrzucamy do miski.Pomidory kroimy w dużą kostkę ,dorzucamy do miski.Do tego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.Z oliwy z oliwek,bazylii robimy sos,dodajemy do kapusty.Wszystko mieszamy.
Pekińska z nutką bazylii
Kapuste szatkujemy,solimy,dorzucamy pomidory i czosnek.
Pekińska z nutką bazylii
Kapustę łączymy z sosem bazyliowym-dokładnie mieszamy.