milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pełne soczystych jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto jest najlepsze następnego dnia

Pełne soczystych jabłek

Składniki:

Pełne soczystych jabłek

 

Sposób przygotowania:

Pełne soczystych jabłek
Margarynę, 1/4 szkalnki wody i cukier wrzucamy do rondelka, po czym gotujemy i ostudzamy. 1/4 szkalnki masy odkładamy. Do reszty dodajemy mąkę tortową, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i kakao. Wszystko ze sobą mieszamy. Kroimy orzechy oraz jabłka w kostkę i dodajemy do reszty masy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Masę wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu polewamy odłożoną masą.