Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste ciasto z porzeczkami
Masło utrzymać w temperaturze pokojowej, utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać szczyptę soli, cukier, nadal ucierać, nastepnie dodawać pojedynczo jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiac przez sitko, pozostałości na sitku dodać do przesianej mąki - nie wyrzucać :)
Do masy dodawać na przemian mąkę i mleko - mieszać mikserem na małych obrotach do połączenia składników.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę, równomiernie rozprowadzić, na górę ułożyć obrane i oczyszczone truskawki i porzeczki (jeśli truskawki są mrożone należy wcześniej je rozmrozić).
Piec w rogrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni ok 40-50 minut.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiac przez sitko, pozostałości na sitku dodać do przesianej mąki - nie wyrzucać :)
Do masy dodawać na przemian mąkę i mleko - mieszać mikserem na małych obrotach do połączenia składników.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę, równomiernie rozprowadzić, na górę ułożyć obrane i oczyszczone truskawki i porzeczki (jeśli truskawki są mrożone należy wcześniej je rozmrozić).
Piec w rogrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni ok 40-50 minut.