Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste racuchy z jabłkami 2
Jabłka lub gruszki kroimy w drobną kostkę (ilość według upodobań) - posypujemy przyprawami i odstawiamy na chwilę.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
W dużej misce mieszamy pozostałe składniki i miksujemy na gładką dość gęstą masę. Odstawiamy na 15 minut i dodajemy pokrojone owoce.
Na końcu delikatnie dodajemy ubite białka. Smażymy na złoto z obu stron, posypujemy cukrem pudrem z wanilią (lub bez) i polewamy jogurtem.
Smacznego :)
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
W dużej misce mieszamy pozostałe składniki i miksujemy na gładką dość gęstą masę. Odstawiamy na 15 minut i dodajemy pokrojone owoce.
Na końcu delikatnie dodajemy ubite białka. Smażymy na złoto z obu stron, posypujemy cukrem pudrem z wanilią (lub bez) i polewamy jogurtem.
Smacznego :)
zbysiowa