Helmut

Helmut

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Penne con la verdura

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kroimy cebulę na talarki, wrzucamy na patelnię i smażymy, dodajemy do przyrumienionej cebulki

Penne con la verdura

Składniki:

Penne con la verdura

 

  • filet z piersi kurczaka
  • 2 parówki drobiowe
  • 2 cebule dymki
  • 2 cebule czerwone
  • 4 papryki (czerwona, żółta, zielona, pomarańczowa)
  • 1 por (najlepiej drobny-najbardziej aromatyczny :))
  • czosnek
  • kostka bulionu drobiowego
  • curry
  • papryka ostra
  • pieprz
  • bazylia
  • sok z cytryny
  • makaron (rurki)

Sposób przygotowania:

Penne con la verdura
Kroimy cebulę na talarki, wrzucamy na patelnię i smażymy, dodajemy do przyrumienionej cebulki drobno posiekany czosnek. Dodajemy papryki, por pokrojony w talarki i smażymy/dusimy na lekkim ogniu. Kroimy kurczaka w drobną kostkę i w cienkie talarki kroimy parówki. Mięso przesmażamy na osobnej patelni, dodajemy curry i ostrą paprykę. Gdy mięso się usmaży dodajemy do warzyw, dodając pozostałe przyprawy i odrobinkę soku z cytryny. Do potrawy dodajemy ugotowany makaron (rureczki). Smacznego.