Sposób przygotowania:
Penne Tricolore z Kurczakiem
Piersi z kurczaka mielimy i dodajemy przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżkę stołową papryki słodkiej mielonej i ziół prowansalskich. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak się cebula zeszkli dodajemy zmielonego kurczaka i smażymy. Po 5 min. dodajemy na patelnię ½ szklanki przecieru pomidorowego, pokrojony w kosteczkę pomidor, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, dusimy od 10-15 min. W tym czasie gotujemy makaron tricolore penne (1 ½ szklanki makaronu należy gotować jakieś 10-15min., z tych proporcji wychodzą 2 porcje). Gotowy makaron kładziemy na talerz, polewamy gorącym sosem. Penne posypujemy startym parmezanem i szczypiorkiem.
dusia30
mała czarna