Sposób przygotowania:
Penne z polędwiczką i sosem warzywnym
Marchewkę młodą skrobiemy i gotujemy w wodzie lekko osolonej Polędwiczkę myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. 1/2 kostki warzywnej mieszamy z odrobiną kostki warzywnej -taką marynata smarujemy plasterki polędwiczki i grillujemy ją na patelni grillowej. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę . Dodajemy pokrojona cebulkę i pokrojoną ugotowaną młoda marchewkę . Mieszamy . Dodajemy pozostałe 1/2 kostki warzywnej i wyciśnięty czosnek ok 1-2 ząbki . Mieszamy doprawiamy ziołami prowansalskimi. Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki. Mieszamy zagotowujemy. Doprawiamy do smaku odrobiną modu i pieprzu świeżo mielonego . Takim sosem polewamy makaron i podajemy obok polędwiczkę .