fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Peperonata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna 1 porcji 100 kcal

Peperonata

Składniki:

Peperonata

 

Sposób przygotowania:

Peperonata
Kabaczek obrać ze skóry (cukinię tylko wtedy, jeśli nie jest młoda). Usunąć komorę nasienną pokroić w plasterki. Cebulę oczyścić, pokrajać w piórka, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić, aż będzie miękka. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki i dodać do cebuli. Podlać kilkoma łyżkami oleju i dusić. W czasie duszenia dodać posiekane ząbki czosnku, zioła oraz pokrojoną na małe kawałki, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę. Na końcu dołożyć cukinię lub kabaczek i dusić do miękkości.