eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1757]

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po użyciu do zupy natki pietruszki i koperku zostały mi łodyżki, więc wykorzystałam je do przyrządzenia pesto.

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli

Składniki:

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli

zielenina

  • 1/2 pęczka natki pietruszki + łodyżki z 1/2 pęczka
  • 1/2 pęczka koperku + łodyżki z 1/2 pęczka

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli

przygotowanie składników

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli
Osuszyć opłukany koperek i łodyżki z koperku.

Opłukać koperek, łodyżki i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie składników cd

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli
Osuszyć opłukaną natkę pietruszki i łodyżki.

Natkę pietruszki i łodyżki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie składników cd

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli
Połamać na mniejsze kawałki orzechy łuskane.

Łuskane orzechy włoskie połamać.

przygotowanie składników cd

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli
Zetrzeć na tarce z małymi oczkami ser gouda.

Ser gouda zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli

Czosnek obrać z łupinek i pokroić. Przygotować olej słonecznikowy.

przygotowanie pesto

Pesto pietruszkowo koperkowe Eli

Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować. Smacznego!